18. juuli 2011

Tom Kha

Valmistasin täna esimest korda Tai rahvuskööki kuuluvat kookospiima.kana suppi. Olin seda juba väga pikka aega tahtnud proovida, aga kättevõtmist ei olnud. Nüüd sai siis ära tehtud. retsepti võtsin põhimõtteliselt toidutare portaalist, aga kohandasin seda oma maitsele ja olemasolevatele komponentidele. Minu Tom-Kha koosnes siis järgnevatest :
200 g kookospiima (Tai enda toodang, mitte Santa Maria. Seda saab Maxima xxx)
2 dl vett
5 tillukest tsilli tükikest
4 õhukest viilu ingveri
väike purk šampinjone
200 g kanafileed
peotäis porrut
supilusikatäis Tom Ka Paste`t (selline mingi kaste, mille ostsin ka Maxima xxx)

Vala potti vesi ja kookospiim, aja keema ning lisa ingver, tšilli ja Tom Ka Paste. Oota uuesti keemiseni. Vahepeal tükelda seened, kanafilee (õhukesteks väikesteks tükkideks, umbes 5 mm paksusteks) ja porru. Lisa supile juurde kana ja seened ning keeda umbes 5 minutit, kuni kana on valmis. Lisa supile värvi andmiseks porru. Kui väga tšillist suppi ei soovi, siis võid lisada pisut ka suhkrut või panna tšillit lihtsalt vähem või siis vastupidisel soovil, rohkem. Igatahes sellega tuleb ettevaatlik olla! :)
Portsjon on umbes 2-3 inimesele paras.
Maitses hää ka suvel, aga parim oleks seda süüa kindlasti külmal lumisel talveõhtul. Teeb seest lõunamaiselt soojaks! :)

Vabandage pildi puudumise pärast, supp sai nii kiiresti otsa, et pildi tegemine ununes täitsa ära. Panen silmailuks mingi googel`i oma :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar